سبکهای طراحی ویلا کدامند؟
در طراحی ویلا سه سبک عمده و رایج وجود دارد که عبارتند از:
سبک طراحی ویلای مدرن
، طراحی ویلای کلاسیک
و طراحی ویلای تلفیقی
طراحی ویلای مدرن
دوری از طبیعت شاید یکی از نیازهای ضروری زندگی این روزهای ساکنان کلان شهرهاست.
شهرکهای ویلایی و باغهای سرسبز اطراف آن گزینه بسیار مناسبی برای تجربه یک زندگی آرام و خارج از محیط شهری است. در سبک طراحی ویلا مدرن و لاکچری، سعی میشود با ایجاد حجمییکپارچه و منسجم ضمن گستردگی نما در چند جهت، در داخل بنا نیز فضای یکدست، دلباز و بزرگ به نظر برسد.
با استفاده از فرورفتگی در پوسته ویلا، ضمن اینکه یک نمای دوبعدی به سه بعدی تبدیل میشود، باعث ایجاد سایه اندازی در نما شده و خصوصا فرورفتگی در محل بازشوها از تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری خواهد کرد.
هیچ چیزی به جز اصول زیبایی شناسی بصری مانند: تعادل، ایستایی، توازن، تناسب، ترکیب رنگهای چشم نواز در ویلایی مدرن نخواهید یافت.
ایده طراحی ویلای مدرن
خلوص، سادگی و خوانایی
حس تعلق، خاطره انگیزی و حس خلوت و آرامش در فضای داخلی ویلا
احترام به زمینه و محیط پیرامون ویلا
در طراحی داخلی مدرن، سعی میشود با ایجاد پنجرههای قدی بزرگ به سمت باغ و ایجاد یک دید مرکزی به عنوان قلب خانه بیشترین دید به سمت باغ ایجاد شود. معمولا اتاق مهمان در کنار آشپزخانه در همکف قرار میگیرد و آشپزخانه با یک در به فضای مجاور حیاط و استخر اتصال پیدا میکند. برای یک طراحی جذاب امروزی، استفاده از معماری دوبلکس و سقفهای بلند اولین پیشنهاد است. در این مدل از طراحی فضاهای عمومیو خصوصی برای استفاده راحت تر کاربران از یکدیگر جدا شده است.
سبک طراحی ویلای کلاسیک
در طراحی ویلاهایی که به شیوه کلاسیک انجام میشوند، بر خلاف ویلاهای مدرن بیشتر از رنگهای خنثی استفاده میشود ;که از لحاظ روانشناسی حس ظرافت، رسمیت، قابل اعتماد بودن و قدرت را بر انگیخته خواهد کرد.
رنگهایی از قبیل مشکی، سفید، قهوه ای شیری، برنزی و طلایی از جمله رنگهای خنثی میباشند که در طراحی ویلای کلاسیک به کار میروند.
اصول طراحی ویلا
در طرح ریزی یک ویلا نباید تنها به عملکردهای لازم و هزینههای منتج از ساخت و ساز توجه کرد. بلکه باید اساساً به سمت خلق کیفیت زندگی گام برداشت. به طور کلی طراحی فضاهای اسکان موقت تفریحی نظیر باغ و ویلا باید لوکس، چشم نواز و در عین حال کاربردی و مقبول باشد تا شرایط برای استراحت و تفریح مسافران و ساکنان به بهترین نحو مهیا شود. نیازهای ساکنین ویلا پایه مهمیبرای طراحی است. در ادامه به طرح اصول طراحی ویلا میپردازیم.
اهمیت بودجه شما برای ساخت ویلا
طراحی بر اساس بودجه شما از اهمیت بالایی برخوردار است.
به این دلیل که عدم توجه به بودجه منجر به تحمیل هزینههای فراتر از انتظارتان میشود.
این امر میتواند روند و سرعت ساخت ویلا را تحت تاثیر قرار دهد.
پس بسیار مهم است تا در ابتدای کار طراحی و ساخت ویلا حتما در این مورد گفتگو شود. شرکت مدرن ویلا مشاورهای لازم را قبل از اجرای ویلا به شما مشتریان محترم ارائه میدهد.
پلان طراحی ویلا
مهمترین نکته در طراحی ویلا رعایت ارتباط مناسب بین فضاهای مختلف یک ویلا; یا بحث طراحی پلان ویلا است.
یعنی، طراح پس از آن که فضاهای مورد نیاز ویلا را تعیین کرد، ارتباط مناسب و محل مناسب هر فضا را مشخص میکند.
در بحث نقشه برداری ویلا ابتدا نقشههای فاز دو ساختمان به منظور مشخص کردن اطلاعات لازم برای اجرای ساختمان ویلا تهیه میشوند.
این طرحها شامل اطلاعات دقیقی از ابعاد ستون، نوع فونداسیون، جنس مصالح، کف سازی، محوطه سازی ویلا میباشند. در واقع نقشههای فاز دو ویلاها توسط مهندسان مختلف تهیه میگردد و بخشهای مختلفی دارد.مهندس محاسب نقشه فاز دو سازه را تهیه میکند و مواردی همچون جنس سقف، تیر، ستونها و … را مشخص مینماید. مهندس معمار نقشه فاز دو معماری را تهیه کرده و مصالح و جزئیات اجرایی را تعیین میکند.
وضعیت روشنایی، پریز و … نیز در نقشه فاز دو تاسیسات الکتریکی تعیین میگردند که توسط مهندس برق طراحی میگردد. وضعیت سرمایشی و گرمایشی، لوله نیز توسط مهندس مکانیک در نقشه تاسیسات مکانیکی مطرح میشود.
در ادامه به بررسی هر یک از فضاهای ویلا میپردازیم.
اتاق نشیمن در ویلا
اتاق نشیمن باید در محلی نزدیک در ورودی با حفظ محرمیت درون آن قرار گیرد. هرچند در بیرونی نباید مستقیماً به اتاق نشیمن راه داشته باشد. در ویلاهای کوچک تر در ورودی ممکن است به اتاق نشیمن باز شود اما در صورت امکان باید از این جریان اجتناب نمود چون اتاق نشیمن نباید به عنوان راه عبور و مرور به بخش خواب و قسمتهای دیگر ویلا باشد.
غذاخوری در ویلا
غذاخوری در ویلا بایستی مجاور آشپزخانه قرار گیرد; هر چند تهیه غذا در آشپزخانه باید مستقیماً از قسمت غذاخوری دیده نشود. از طرف دیگر غذاخوری باید مجاور اتاق نشیمن نیز باشد.
نزدیکی اتاق غذاخوری به آشپزخانه و نشیمن، قرار دادن اتاق غذاخوری را بین آشپزخانه و اتاق نشیمن الزامیمیکند.
آشپزخانه در ویلا
چون آشپزخانه وظیفه سرویس رسانی به کل ویلا را دارد باید آن را نزدیک ورودی قرار داد.
دلیل این کار این است که به راحتی بتوان مواد غذایی خریداری شده را به داخل آن حمل کرد و به آسانی مواد زائد را از آن خارج کرد.
همان طور که در بخشهای قبلی ذکر شد آشپزخانه ویلا میتواند با بخش نشیمن ارتباط مستقیم داشته باشد تا محل بازی کودکان از آن جا قابل دیدن باشد. قسمت غذاخوری و صبحانه خوری نیز بایستی در مجاورت آشپزخانه قرار گیرد.
اتاق خواب در ویلا
اتاق خواب در ویلا باید در منطقه بی سر و صدا و ساکت ویلا باشد.
برای دسترسی به اتاق خواب ویلا نباید از بخش پذیرایی و فضاهای عمومیمنزل به آن وارد شد.
جهت تفکیک بخش خواب از سایر بخشهای ویلا میتوان از راهرو و یا یکهال خصوصی بهره گرفت.
علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، در طراحی خانههای ویلایی فضاهایی چون نشیمن، آشپزخانه، اتاق خوابها و غذاخوری میتواند در مجاورت حیاط باشد; تا ضمن بهره گیری از دید و منظر مناسب در شرایط خوب آب و هوایی بتوان از فضای باز نیز استفاده کرد.
ورودی ویلا
. اولین جایی است که ساکنان ویلا و میهمانان با آن مواجه میشوند; و تحت تاثیر کیفیت مثبت یا منفی آن قرار میگیرند.
.شما معرف ارزشهای کل خانواده و ساکنان آن میباشد.
. باید ضمن تامین دسترسی مناسب به ویلا، فضای داخلی ویلا را از فضای عمومـی جدا نماید.
.باید زیبا و راحت باشد، فـــــاقد فضــــاهای بلا استفاده بوده، و در شرایط اقلیمینامطلوب مانع نفوذ سرما، گرما و گرد و خاک شود. ورودی ویلا باید دسترســی ساده به نشیمن، پذیرایی، پلههای طبقات و آشپزخانه داشته باشد.
بازسازی ویلای قدیمی
ساختمانهای ویلایی قدیمی، خاطرات بسیاری را در خود جای داده است; که برای کارفرماها ارزش معنوی دارد.
از این رو به جای تخریب و نوسازی بنا تصمیم به بازسازی ویلا در کنار حفظ کیفیت حسی آنها میگیریم.
فضاها بر اساس نیاز کارفرما دوباره پیکربندی میشوند و تغییر مییابند.
طراحی در انتزاع و بدون تعامل با شخصیت ساکنان آن، بنایی بی روح و بی هویت به دنبال خواهد داشت; و تنها با همفکری و همراهی آنان است که میتوان خدمتی منحصر به فرد ارائه کرد.
در طراحی فضای داخلی ویلا، امکان دید و ارتباط حداکثری با استخر، محوطه و مناظر طبیعی اطراف و امتداد دادن باغ به داخل فضا میتوان فضای نو و خلاقانه ای به وجود آورد.
0 comments