سنگ بازالت چیست؟
سنگ بازالت چیست و چه کاربردی دارد ؟
سنگ بازالت فراوان ترین سنگ آذرین روی کره زمین است و دارای ویژگی ها
و محاسن زیادی از جمله مقاومت و استحکام بالا است و حتی در مواردی
بهتر از گرانیت هم هست. همین موضوع باعث شده از آن بتوان در قسمتهای مختلف ساختمان
مانند نمای بیرونی استفاده کرد. به طوری که امروزه معماران زیادی به سمت انتخاب این سنگ روی آورده اند.
خصوصیات و برتری های این سنگ نسبت به سنگ مشابه آن یعنی سنگ گرانیت باعث شده که بازالت، مناسب قسمت های مختلف ساختمان باشد و در استفاده از آن با محدودیت های کمتری روبه رو باشیم.
تم رنگی سنگ بازالت تیره و ریز دانه است. رنگ اصلی این سنگ ها خاکستری تا سیاه است اما به علت اکسید شدن با دی اکسید کربن می تواند قهوه ای شود و یا زنگ بزند. با اینکه سنگ های بازالت معمولا در رنگ های تیره شناخته می شوند اما می توانند با توجه به فرآیندهای ژئوشیمیایی سایه های دیگری نیز به خود بگیرند. سنگ های بازالتی که در مناطق مختلفی به وجود می آیند با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال سنگ بازالتی در کشور استرالیا وجود دارد که تم رنگی اون تنالیته های طلایی را دارد و تقریبا خاص تر از بقیه سنگ های بازالت است. به طور کلی بازالت با رنگ روشن نادر است اما به دلیل هوازدگی و عوامل دیگر گاها یافت می شود.
خصوصیات سنگ بازالت
یکی از مهم ترین مزایای سنگ بازالت برای محیط زیست این است که سنگ بازالت جاذب دی اکسید کربن و سازگار با محیط زیست است. به این مفهوم که در صورتی که در مکانی سنگ بازالت وجود داشته باشد دی اکسید کربن موجود در هوا(که یکی از گازهای گلخانه ای به حساب می آید) با مواد معدنی سنگ ترکیب می شود و به این ترتیب از انتشار آن در جو و آلودگی هوا می کاهد.
حال از مهم ترین محاسن این سنگ علی الخصوص برای صنعت ساختمان سازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
چسبندگی بالا: بازالت نیز مانند سنگ تراورتن و برخلاف سنگ گرانیت تخلخل بالایی دارد به همین خاطر چسبندگی اون به ملات هم بالا است.
دوام، استحکام و تراکم بالای بازالت: همانطور که بیان شد سنگ بازالت هم مانند گرانیت سنگ آتشفشانی است و به همان میزان گرانیت و حتی بیشتر مستحکم و مقاوم است.
مقاومت سایشی و فشاری بالا
مقاومت حرارتی بالا
مقاوم در برابر رطوبت و مواد اسیدی: با وجود اینکه این سنگ متخلخل است، اما جاذب آب و رطوبت نیست. علاوه بر این در صورت تماس با مواد اسیدی نیز از مقاومت خوبی برخوردار است. به همین خاطر برای استفاده در آشپزخانه و سرویس بهداشتی گزینه مناسبی است.
وزن مخصوص بالا: این موضوع نیز بخاطر وجود کانی های سنگینی مانند آهن و منیزیم است که درون ساختار این سنگ وجود دارد. چگالی سنگ بازالت نیز حدود ۲.۹ گرم بر مترمکعب است.
سازگار با شرایط مختلف آب و هوایی و مقاوم در برابر تغییرات گسترده دمایی
قیمت مناسب
جذب دی اکسید کربن
کاربردهای سنگ بازالت
کاربرد این سنگ در صنعت ساختمان سازی شامل موارد مختلفی مانند سنگفرش خیابان ها و پیاده رو ها، مجسمه سازی است. علاوه بر این از این سنگ در قسمت های مختلف ساختمان هم می توان استفاده کرد که عبارتند از:
سنگ بازالت کف:از آنجا که این سنگ مقاومت خوبی در برابر سایش، فشار را دارد و از استحکام بالایی هم برخوردار است برای کف داخل و یا فضاهای بیرونی مانند محوطه، حیاط و یا پارکینگ گزینه مناسبی است. البته برای پرداخت آن بهتر است که صیقلی نشود.
سنگ بازالت نما: همانطور که بیان شد بازالت چسبندگی خوبی به ملات دارد. به همین خاطر برای استفاده در نما ضعف سنگ گرانیت را ندارد و به خوبی به ساختمان نصب می شود و در عین حال هم نمای زیبا و مدرنی به ساختمان می بخشد. علاوه بر این از آنجا که این سنگ عایق حرارتی خوبی نیز هست به کاهش مصرف انرژی نیز کمک می کند.
سنگ بازالت نمای داخلی
سرویس بهداشتی،آشپزخانه، استخر: علاوه بر استحکام، این سنگ جذب آب ناچیزی هم دارد و به همین خاطر در قسمت های مختلف این مکان ها قابل استفاده است.
کانتر: از اسلب آن هم می توان در کانتر استفاده کرد.
ساخت شومینه
سنگ پله بازالت
صراحی
البته در استفاده از آن باید حتما به نوع دکوراسیون و همخوانی آن توجه شود تا بتوان به زیبایی مطلوبی نیز دست یافت.
0 comments