طراحی نمای مدرن در مهرشهر
طراحی نما مدرن ، زیبایی در عین سادگی در سبک مدرن نما ساختمان
طراحی نما مدرن ، زیبایی در عین سادگی در سبک مدرن نما ساختمان
با توجه به گستردگی متریالها و طرحهای متنوع برای طراحی نمای ساختمان و ویلا، افراد زیادی در انتخاب سبک مناسب دچار مشکل میشوند. آشنایی با سبکهای پرطرفدار طراحی نما میتواند برای این افراد کارآمد باشد. طراحی نما به سبک مدرن جایگاه ویژهای در بین سبکهای موجود دارد. بارزترین مشخصه این سبک، پیروی از مینیمالیسم است. مینیمالیسم به معنای ساده گرایی بوده و همانطور که از معنای آن برمیآید، انتظار داریم با یک سبک ساده و کم جزئیات و در عین حال عمیق و جذاب روبرو باشیم.
اگرچه طراحی نمای مدرن ساده و عاری از هرگونه پیچیدگی است، اما نظر بینندگان را به راحتی به خود جلب میکند و این حس را به بیننده القا میکند که با ورود به این ساختمان یا ویلا قرار است به فضایی ساده، دلنشین و آرام قدم گذارید. سبک مدرن به کمک متریالهای تازه ساخت، نورپردازیهای ویژه، خطوط مستقیم و… طراحی میشود. به همین دلیل در حوزه طراحی نما بسیار پرطرفدار شده است .
آشنایی با طراحی نمای مدرن و دسته بندی سبک ها
اساسیترین قانونی که در طراحی نمای مدرن رعایت میشود، رعایت سادگی در اجزا و پرهیز از تزئینات و پیچیدگی است.
به طور کلی، ترکیبی از خطوط منحنی و استفاده از خطوط مستقیم عمودی و افقیست که با یکدیگر زاویه قائمه میسازند.
اصول کلی نما مدرن را می سازند. نمای مدرن، این فرصت را برقرار میکند تا علاوهبر مصالح متداول، مصالح تازه ساختی مثل GFRC، بتن اکسپوز و… نیز مورد استفاده قرار گیرند.
طراح میتواند با خلاقیت و مهارت خود در بهکارگیری اشکال هندسی متنوع، نمای منحصربهفردی خلق کند. اگرچه میتوان در طراحی نمای مدرن ساختمان یا ویلا بهطور همزمان از چند نوع متریال استفاده کرد اما، باید دقت داشت که بین متریالها هماهنگی و تطابق وجود داشته باشد تا ظاهر سازه، همگن و جذاب به نظر برسد.
به طور کلی طراحی نمای مدرن اصول و قواعدی دارد که طراح موظفست که حین طراحی آنها را رعایت کند تا نمای مدرن طراحی شده توسط شهرداری تائیدیه بگیرد و با مشکلی روبرو نشود. در طراحی نمای مدرن از رنگهای خنثی استفاده میشود. نمای مدرن را میتوان برای انواع سازهها مثل ساختمانهای مسکونی، ویلاها، خانه های ویلایی، خانه های دوبلکس، آپارتمانها، ساختمانهای تجاری و ساختمانهای اداری طراحی و اجرا کرد.
طراحی نمای پست مدرن
در طراحی نمای پست مدرن، طراح بهجای رنگهای خنثی از رنگهای گرمتر و درخشانتر استفاده میکند.همچنین طراح میکوشد تا در طراحی نمای پست مدرن از اشکال استوانه، هرم و مکعب کمک بگیرد. استثنایی که در سبک پست مدرن نسبت به سبک مدرن وجود دارد، طراحی خطوط به صورت منحنیست.
طراحی نمای مدرن مدولار
مزیت طراحی نمای مدرن مدولار در اینست که، پنلها به صورت پیش ساخته وجود دارند و افراد متخصص میتوانند به سرعت آنها را اجرا کنند. نمای سبک مدرن مدولار، برای انواع سازههای تجاری، اداری و مسکونی قابل طراحی و اجراست.
طراحی نمای مدرن هندسی
همانطور که از نام این سبک مشخص است، بهکارگیری اشکال هندسی مثل پنج ضلعیها و چند ضلعیها بهعنوان یک اصل اساسیست.
قواعد طراحی نما به سبک مدرن
رعایت اصل سادگی در طراحی نمای مدرن
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که شلوغی و تزئینات را چندان نمیپسندید، سبک مدرن بهترین گزینه برای طراحی نمای سازه شماست، چون مهمترین اصل در طراحی نمای مدرن، استفاده از آیتمهای ساده است. البته استفاده نکردن از آیتمهای تزئیناتی در نمای مدرن به این معنا نیست که در نهایت با یک طرح کسل کننده و بد منظره به رو میشویم بلکه، سبک مدرن، زیبایی خود را در عین سادگی به نمایش میگذارد.
نمای مدرن و طراحی سقفها به شکل ساده و شیبدار
در طراحی نمای مدرن زمانی که نوبت به طراحی سقفها میرسد، باید همچنان به سادگی آیتمها و استفاده نکردن از خطوط منحنی توجه داشت. در سبک مدرن، تلاش بر اینست تا خطوط به حالت افقی و عمودی طراحی شوند و زاویه قائمه بسازند. بنابراین سقفهای قوسدار و منحنی، در نمای مدرن جایی ندارند و در عوض سقفها بهصورت ساده و یا شیبدار طراحی میشوند.
به کارگیری پالت های رنگی خنثی در نمای مدرن
برای طراحی هر سبک از نما، از پالتهای رنگی خاصی را استفاده میشود که معرف آن سبک است. به این ترتیب میتوان پالت رنگی ویژه طراحی نمای مدرن را پالت رنگی خنثی در نظر گرفت. رنگهایی مثل سیاه، سفید،خاکستری، کرمی، دودی، قهوهای، بژ و…
در طراحی نمای مدرن، برای نمایش بیرون زدگی و فرورفتگیهای سازه، بهراحتی میتوان از رنگهای تیره در تضاد با رنگهای استفاده شده کمک گرفت و به خوبی عمق را به نمایش گذاشت.
طراحی پنجره های قدی و یکسره در نمای مدرن
طراحی کردن پنجرهها در ابعاد بزرگ در نمای سبک مدرن بسیار رایج است. پنجرههای بزرگ علاوهبر زیباسازی نما، ویلا یا سازه شما را در نور طبیعی غرق میکند و احساس سرزندگی را برای ساکنان ویلا به ارمغان میآورد. پنجرههای نمای مدرن اصولاً طویل و بهصورت عمودی و افقی طراحی میشوند.
نکته جالبی که در طراحی پنجرهها وجود دارد، نامتقارن بودن آنهاست. همه پنجرههای نمای مدرن، از یک چهارچوب واحد پیروی نمیکنند و هر کدام میتوانند با ابعاد و فرم مستقل و خاصی طراحی شوند.
اشکال مختلف نورپردازی در نمای مدرن
نورپردازی اصولی از این جهت اهمیت دارد، که هنگام شب نیز نمای ویلا یا سازهتان قابل رویت باشد. نورپردازی برای نمای مدرن میتواند به شکلهای مختلفی انجام شود. سادهترین و ارزانترین نورپردازیها، نورپردازی استاتیک است. در نورپردازی استاتیک، طراح تعدادی لامپ را در نقاط مختلف نما طراحی میکند.
نورپردازی تاکیدی را میتوان بهعنوان یکی از متداولترین اشکال نورپردازی به کار رفته در نمای مدرن نام برد. نورپردازی تاکیدی به کمک استفاده از لامپها در نقاط خاص، همان بخشها را روشنتر از بقیه نقاط میکند.
پروژکتورهای جت لایت و LEDهای نواری، یکی دیگر از گزینههای پرطرفدار و جذاب در طراحی نورپردازی نمای مدرن هستند که امروزه کاربرد زیادی دارند. دو شکل از نورپردازی که فراوانی کمتری نسبت به اشکال دیگر دارند، نورپردازی هوشمند و نورپردازی داینامیک یا RGB است. در نورپردازی هوشمند نمای مدرن، به کمک طراحی چراغهای دفنی، نئون فلکس، پروژکتورهای LED و… میتوان تصاویر خاصی روی نمای مدرن اجرا کرد و با تغییرات طیف رنگ و شدت نور در نورپردازی داینامیک، نمایی متحرک و پویا را خلق کرد. نورپردازی داینامیک اکثراً در مراکز تجاری، اداری و هتلهایی با نمای مدرن طراحی میشوند.
متریالهای کاربردی در طراحی نمای مدرن
نمای ساختمان یا ویلا، علاوهبر زیباسازی سازه، در محافظت از آن نیز نقش دارد. نمای ساختمان به عنوان سطحیترین جزء ساختمانست که در معرض آب، هوا و عوامل مخرب طبیعی و مصنوعی گوناگونی قرار میگیرد. از آنجایی که متریالهای متنوعی برای طراحی نمای مدرن در بازار موجود است، تصمیم گیری برای انتخاب مناسبترین متریال، پیچیدگی و اهمیت بالایی دارد. بهطور کلی میتوان گفت متریالهای جدید و نوین جایگاه ویژهای را در نمای مدرن تصاحب کرده اند.
گزینش متریال برای طراحی نمای مدرن میتواند از عواملی مثل نوع کاربری ساختمان، بودجه کارفرما، سبک کلی در طراحی بخشهای داخلی ساختمان، اقلیم، قوانین شهرداری و… متاثر باشد که شرایط آب و هوایی منطقه احداث سازه نیز مهمترین آنهاست.
یکی از راههایی که میتوان بر سادگی مطلق و یکنواختی نمای مدرن غلبه کرد، طراحی نما با استفاده از چند متریال مختلف است. البته باید توجه داشت که بین متریالها و نحوه کاربردشان بهصورت افقی و عمودی هارمونی کافی وجود داشته باشد.
GFRC و طراحی منعطف نمای مدرن
این متریال نوین که در برابر ضربه و رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان میدهد، از ترکیب الیاف شیشه و بتن تقویت شده بهصورت صفحه ساخته شده که روزنهها و سوراخهایی در سرتاسر آن وجود دارد. GFRC انعطاف پذیری بالایی دارد و برای طراحی انواع شکلها در نمای مدرن کارآمد است.
بتن اکسپوز یکی از متداولترین متریالها در طراحی نمای مدرنست که در ابعاد گوناگونی تولید و روانه بازار میشود. در مقایسه این متریال با سنگ میتوان گفت که بتن اکسپوز استحکام و مقاومت بالاتری را نسبت به سنگ دارد. بتن اکسپوز در طرحهای متنوعی مثل طرح چوب، ساده، شیاردار و… قابل تهیه و اجراست.
این متریال بسیار پرطرفدار از ورقهای آلومینیومی و ماده پلی اتیلن تشکیل شده و عایق حرارتی موثری است. دلیل محبوبیت کامپوزیت در طراحی نما به سبک مدرن را میتوان، طیف رنگی و طرحهای متنوع آن دانست.
این متریال در هر آب و هوایی، قابلیت استفاده بهعنوان نمای ساختمان را دارد. اگر در پایان بندی سازهتان عجله دارید، استفاده از کامپوزیت به عنوان متریال نما، یک انتخاب هوشمندانه است، چون به سرعت میتوان آن را اجرا کرد.
سنگ در طراحی نمای ویلا
اصولا از سنگ در نمای کلاسیک استفاده میشود اما، با توجه به مقاومت بالا و سازگاری بالایی که با طبیعت دارد، گاها در طراحی ویلا مدرن نیز بهکار گرفته میشود.
طراحی نمای مدرن خیره کننده با شیشه
متریال شیشه، با توجه به ویژگیهای ساختاریش، مزایا و معایب مختلفی دارد.
به طور مثال در طراحی نمای مدرن با استفاده از شیشه، سازه غرق در نور میشود، ورزن نهایی سازه کم میشود، دید ساکنان افزایش مییابد، سریع اجرا میشود و هزینه متوسطی نسبت به دیگر متریالها دارد.اما کاربرد شیشه در نمای مدرن میتواند، باعث اتلاف انرژی در فصول گرم و کثیفی نما در فصول بارندگی شود.
متریال شیشه انواع مختلفی دارد.
0 comments