مقایسه کفپوش بتن اکسپوز با اپوکسی
مقایسه کفپوش
کفپوش های بتنی و اپوکسی دو نوع کفپوشی هستند که امروزه با معایب و ویژگی های متفاوت در جاهای مختلف کاربرد دارند. باید دقت کنیم که کفپوش یکی از عناصر طراحی است و برای انتخاب آن باید شرایط محیطی را در نظر بگیریم. به طور کلی در مکان هایی که نیاز به سطحی با ضخامت پایین، زیبا و صیقلی، متنوع در رنگ و طرح های مختلف، بدون درز، مقاوم در برابر فشار و ضربه، راحت پاک شونده، آب بند، بدون گرد و خاک داشته باشیم از کفپوش اپوکسی استفاده می کنیم و قابل مقایسه با کفپوش بتنی نمی باشد. در اینجا به بررسی این دو نوع کفپوش می پردازیم.
کفپوش اپوکسی
نام دیگر اپوکسی، پلی اپوکساید است که از واکنش سخت کننده پلی آمین با رزین اپوکساید حاصل می شود. وقتی کف صیقل داده شد، رزین و پلی آمین با هم ترکیب می شوند و روی کف ریخته می شوند. از واکنش این مواد، طی چند روز یک کفپوش سخت و مستحکم ایجاد می شود و سپس لایه دوم و سوم روی آن اعمال می شود. کفپوش اپوکسی بیشتر در بیمارستان ها، پارکینگ ها و محیط های صنعتی کاربرد دارد. امروزه از این کفپوش در فضاهای داخلی خانه مانند آشپزخانه نیز استفاده می شود.
این کفپوش مدرن به صورت یک مایع یکپارچه و بدون درز با ضخامت حداقل ۳ میلی متر بر روی کف های بتنی، سنگی، فلزی و موزائیکی قابل اجرا می باشد. این محصول در رنگ ها و طرح های محتلف موجود است. ویژگی مهم این محصول کیفیت و دوام بالای آن در شرایط سخت محیطی می باشد. این محصول مقاومت بسیار زیادی در برابر بارهای وارده دارد. کفپوش اپوکسی جذب آب ندارد و از نفوذ آب، روغن و سایر مایعات جلوگیری می کند. شستشوی این محصول بسیار آسان است و در صورت اجرا و مراقبت صحیح، حداقل ۲۰ سال عمر مفید دارد.
از معایب این کفپوش زمان طولانی اجرای آن می باشد. اجرای این کفپوش به صورت لایه لایه می باشد و همین موضوع باعث زمان بر بودن اجرای آن می باشد. اولا سطح باید بدون رطوبت و کاملا خشک باشد سپس اجرای لایه پرایمر، پر کردن درزها، بتونه کاری و در نهایت اجرای لایه رویه که باید زمان خشک شدن هر لایه را در نظر گرفت. بنابراین در کمترین متراژ اجرای این کفپوش حداقل ۳ الی ۴ روز زمان می بره. از معایب دیگر آن مقاوم نبودن کفپوش در برابر نور خورشید می باشد. در نتیجه این کفپوش قابل استفاده در محیط باز نیست.
کفپوش بتن اکسپوز
تایل های بتن اکسپوز به صورت قالبی پس از زیرسازی بر روی سطح پایانی کار نصب می شود.
از افزودنی های ویژه ای در بتن اکسپوز استفاده می شود که باعث می شود در برابر شوک های حرارتی مقاومت بیشتری داشته باشد و همچنین جذب آب کمتری داشته باشد.
این پنل ها قابل سفارش در ابعاد مختلف هستند و محدودیتی در رنگ ندارند اما رنگ اصلی بتن کاربرد بیشتری دارد.
پنل در ضخامت های ۲ تا ۵ سانتی متر با توجه به مکانی که قرار است به کار روند استفاده می شود.
بتن اکسپوز به فضا یک ماهیت سردی می بخشد و حس و حال فضا را به سمت سبک مدرن می برد.
بتن متشکل از ذرات و دانه های پراکنده که به وسیله ماده چسباننده ظاهری سنگ گونه و یکپارجه پیدا می کند.
بتن اکسپوز ظاهری براق و نیمه صیقلی دارد.
یکی از ویژگی های آن این است که مطابق با هر پروژه ای با ابعاد و اندازه های خاص اجرا می شود.
سرعت اجرای آن بسیار بالا می باشد. طول عمر و دوام این محصول زیاد است. این محصول در شرایط جوی متفاوت مقاوم است و با تغییرات دما برای آن مشکلی ایجاد نمی شود.امکان اجرای آن در تما می فصول می باشد.
استفاده از کفپوش و دیوارپوش بتن اکسپوز در فضای داخلی(سرویس بهداشتی)
بتن اکسپوز به دو صورت در کف استفاده می شود. اجرای بتن اکسپوز به صورت قالبی در کف، اجرای بتن اکسپوز به صورت درجا.
تایل های بتن اکسپوز در کارگاه با ابعاد دلخواه ساخته شده، سپس به محل پروژه برده و مانند هر متریال دیگری در کف و یا جای خود کار می شود. نکته ای که اهمیت دارد باید زیرسازی با دقت انجام شود در غیر این صورت بر اثر مرور زمان بتن دچار مشکل شده و هزینه های اضافی خواهد داشت.
اجرای بتن اکسپوز به صورت درجا به این صورت است که سطحی که قرار است بتن اکسپوز بر روی آن اجرا شود قالب بندی می شود و درون قالب ها بتن ریزی می شود و پس از خشک شدن قالب ها را جدا می کنند. در این روش به نیروی انسانی و دقت بیشتری نیاز داریم. در این روش سرعت انجام کار کمتر است اما هزینه ی کمتری نسبت به بتن پیش ساخته صرف می شود.
مقایسه کفپوش اپوکسی و بتن اکسپوز
جایگزین کفپوش بتن اکسپوز، اپوکسی است که با ایجاد سطحی کاملا صاف و بدون مرز محلی برای جمع شدن آلودگی ها نمی گذارد.
کفپوش اپوکسی سطحی ضد آب دارد بنابراین یکی از کاربردهایی که دارد برای آب بندی کف پارکینگ های طبقاتی از آن استفاده می شود.
کفپوش ها در رنگ های متنوعی قابل استفاده می باشند و همجنین سطحی براق دارند که در نتیجه محیط را روشن تر نشان می دهند.
در صورتی که ظاهر بتن آلودگی دارد و باعث تاریکی محیط نیز می شود.
ضخامت کفپوش بسیار کم است و در نتیجه درمحیط هایی که محدودیت ارتفاع دارند بسیار کارآمد می باشد.
چسبندگی بتن با بهترین چسب ها هم از اپوکسی کمتر است و احتمال کنده شدن دارد.
ترمیم بتن بسیار سخت است و باید کل سطح را ترمیم کرد در صورتی که برای کفپوش اپوکسی فقط قسمت آسیب خورده ترمیم می شود. انعطاف اپوکسی نسبت به بتن بیشتر است و در نتیجه کمتر آسیب می بیند.
کفپوش اپوکسی قابل استفاده در محیط های باز نمی باشد زیرا در برابر اشعه UV خورشید مقاوم نبوده و از بین می رود.
البته می توان با پوشش یک لایه پلی یورتان مقاوم در برابر اشعه UV این موضوع را برطرف کرد اما هزینه آن تقریبا دو برابر بتن می باشد.
ظاهر اپوکسی بسیار صیقلی و براق است در صورتی که سطح آن دچار آسیب دیدگی شود نیاز به ترمیم دارد اما بتن با ظاهر مات کمتر آسیب دیدگی را نشان می دهد.
مقاومت فشاری بتن بیشتر است بنابراین در جاهایی که دائما در معرض ضربه هستند کارآمد ترند.
0 comments