با کمک پلان کف می توانیم نمای کلی اثاثیه، سیم کشی ها و خیلی چیزهای دیگر را ببینیم. علاوه بر این، پلان ابزاری ارزشمند برای بنگاه داران مسکن و شرکت های لیزینگ است و به آنها در فروش یا اجاره ساختمان ها کمک می کند.
پلان کف برای طراحی و ساخت خانه بسیار ضروری است. یک پلان کف خوب با ایجاد فضای مناسب میان قسمت های مختلف باعث می شود که از خانه خود لذت بیشتری ببرید و حتی باعث بالارفتن قیمت خانه می شود.
طراحی خود را به گونه ای انجام بدهید که در آینده،
خودتان یا خریدار احتمالی خانه، بتوانید به راحتی اتاق کار را به اتاق کودک تغییر دهید.
طراحی ایدهآل اتاق ها: دقت کنید که اتاق خواب دور از فضاهای جمعی قرار بگیرد. سرویس بهداشتی نباید روبروی فضاهای جمعی منزل مانند غذاخوری یا پذیرایی باشد. اغلب افراد ترجیح میدهند آشپزخانه رو به غذاخوری یا پذیرایی باز شود تا کسی که مشغول آشپزی است بتواند با مهمانها در ارتباط باشد یا بازی بچه ها را زیرنظر بگیرد.
توجه به اندازه: هنگام طراحی اتاق یا راهرو، تعداد افرادی که به طور همزمان در آن فضا حضور خواهند داشت را درنظر بگیرید. از خودتان بپرسید آیا فضای کافی برای حرکت آنها وجود دارد؟ آیا فضای کافی برای اثاثیه مورد نظر ما وجود دارد؟
انطباق با اولویت ها و سبک زندگی: اگر فضاهای جمعی برایتان مهم است، دقت کنید که بین آشپزخانه و محیط بیرون و همچنین پذیرایی فضای راحت و کافی وجود داشته باشد. اگر خانه، محل کار شماست، دقت کنید که اتاق کار روشنایی مناسبی داشته باشد و در صورت امکان در جای دنجی قرار بگیرد. حتماً میدانید که رفتن از طبقه اول به طبقه سوم برای بردن لباس ها از اتاق خواب مستر به رخت شویخانه کار راحتی نیست.
بین ریزهکاری های معماری و شرایط واقعی تعادل برقرار کنید: قبل از اینکه عشق پله های شاهانه و پنجره های کف تا سقف شما را بگیرد، ایمنی کودکان، نظافت و هزینه سرمایش و گرمایش خانه را در نظر بگیرید.
پلان کف برای نشان دادن میزان راحتی فضای خانه به مشتری یا مستأجر احتمالی بسیار مهم است.
طبق مقالهای که شرکت رایتموو (Rightmove) در سال ۲۰۱۳ منتشر کرد،
خریداران املاک هنگام بررسی ملک، پلان کف را صرفاً حسن ساختمان نمی دانند، بلکه آن را از ضروریات تلقی می کنند. در این بررسی، از هر ۵ نفر ۱ نفر ترجیح می داد از خرید خانه ای که پلان کف ندارد صرف نظر کند. همچنین از نظر آنها پلان کف از تصویر و توصیفات ملک اهمیت بالاتری داشت. این مسئله برای فروشندگان نیز حائز اهمیت بود. طبق یافته های شرکت راتموو، ۴۲ درصد از فروشندگان حاضر نبودند فروش ملک خود را به واسط ای که از پلان کف استفاده نمی کرد، واگذار کنند.
اضافه کردن پلان کف به لیست ویژگی های ملک، احتمال بررسی شدن آن توسط خریداران را تا ۵۲ درصد افزایش می دهد.
همچنین می توانید با استفاده از پلان کف ویژگی های ملک خود را با شرکت ها و پیمانکاران در میان بگذارید و در خصوص بازسازی ملک با مدل های جدید آینده با آنها مشورت کنید.
ساخت پلان کف شامل چندین مرحله است:
انتخاب مکان: محدوده مورد نظر خود را مشخص کنید. اگر می خواهید پلان یک ساختمان موجود را رسم کنید،ببینید چه قسمتی از آن را می خواهید رسم کنید
(یک اتاق، یک طبقه یا کل ساختمان). اگر ساختمان هنوز ساخته نشده است
، با توجه به اندازه و شکل مکانی که در آن قصد ساخت دارید، طرح های مختلفی را در نظر بگیرید
اندازهگیری: اگر ساختمان وجود دارد، دیوارها، درها و اثاثیه وابسته به پلان را اندازهگیری کنید تا بتوانید پلان کف خود را با دقت رسم کنید.
اگر قصد شما طراحی پلان برای یک ناحیه کاملاً جدید است، دقت کنید که کلیت پلان با فضای ساخت همخوانی داشته باشد.
بهتر است ساختمان های ساخته شده در فضای مشابه را بررسی کنید تا بتوانید پلان خود را با کمک آنها تقریب بزنید.
رسم دیوارها: دیوار تک تک اتاق های ساختمان را رسم کنید و دقت کنید که در رسم دیوارها مقیاس رعایت شود.
اضافه کردن مشخصات معماری: با اضافه کردن بخش هایی مانند در و پنجره که جای آنها در ساختمان ثابت است و همچنین یخچال، خشککن و سایر وسایلی که باید در جای خاص قرار بگیرند، مشخصات معماری را به پلان خود اضافه کنید.
اضافه کردن اثاثیه: در صورت نیاز، اثاثیه را به پلان خود اضافه کنید.